Mailing List SIMS@mail.stalker.com Message #11858
From: Matthew Fosberg <mattman@gci.net>
Subject: Trouble with large attachments (again)
Date: Thu, 26 Sep 2002 18:37:25 -0800
To: SIMS Discussions <SIMS@mail.stalker.com>
X-Mailer: Apple Mail (2.546)
Hi again-

I upped my logs to Low Level and seem to have more information about this problem, but I am still having problems making sure what the cause is.


17:13:54 4 SMTP Line 9306 created for uaa.alaska.edu, [S.0000013812]
17:13:54 4 SMTP [S.0000013812] queued to line 9306(0/1). 1 routes
17:13:54 4 SMTP-306(uaa.alaska.edu) Got 1 relay(s)
17:13:54 4 SMTP-306(uaa.alaska.edu) Looking for mail.uaa.alaska.edu
17:13:54 4 SMTP-306(uaa.alaska.edu) Connected to [137.229.100.128:25]
17:13:54 4 SMTP-306(uaa.alaska.edu) Input Line: 220 sentinel.uaa.alaska.edu ESMTP service (Netscape Messaging Server 4.15 Patch 7 (built Dec  7 2001))\r
17:13:54 4 SMTP-306(uaa.alaska.edu) Sending HELO fosberg.org\r\n
17:13:54 4 SMTP-306(uaa.alaska.edu) Input Line: 250 sentinel.uaa.alaska.edu\r
17:13:54 4 SMTP-306(uaa.alaska.edu) Connected
17:13:54 4 SMTP-306(uaa.alaska.edu) [S.0000013812](0): MAIL From:<schmerin@bohemianfreecorps.com>
17:13:54 4 SMTP-306(uaa.alaska.edu) Sending MAIL From:<schmerin@bohemianfreecorps.com>\r\n
17:13:55 4 SMTP-306(uaa.alaska.edu) Input Line: 250 Sender <schmerin@bohemianfreecorps.com> Ok\r
17:13:55 4 SMTP-306(uaa.alaska.edu) Sending RCPT To:<anvjc1@uaa.alaska.edu>\r\n
17:13:55 4 SMTP-306(uaa.alaska.edu) Input Line: 250 Recipient <anvjc1@uaa.alaska.edu> Ok\r
17:13:55 4 SMTP-306(uaa.alaska.edu) Sending DATA\r\n
17:13:55 4 SMTP-306(uaa.alaska.edu) Input Line: 354 Ok Send data ending with <CRLF>.<CRLF>\r
17:21:51 3 SMTP-306(uaa.alaska.edu) Abort Received, reason=54
17:21:51 3 SMTP-306(uaa.alaska.edu) Unexpected T_GODATA, OTLook=256
17:21:51 3 SMTP-306(uaa.alaska.edu) Sending Failed, Error Code=-25010
17:21:51 3 SMTP [S.0000013812] dequeueing
17:21:51 4 SMTP disposing line 9306

As you can see above, it appears that the message is accepted by the receiving server and is chugging along just fine, but something stops it, notably the abort received message about 8 minutes after the message starts. If there is some way we can shed light on this, I would be EXTREMELY pleased to say the least. If it's hardware, I can do something about that, if it's software, I can probably do something about that, if it's connection speed, I'm stuck, but I can just let my users know. In the multiple attempts the server makes to deliver this message the failure occurs at various times, sometimes less than a minute, others as much as 12 minutes, so it doesn't seem to be an issue with it timing out on the other server, and I have fairly good information that the other server DOES accept attachments.

Thanks in advance for any help.

Sincerely,

Matt Fosberg

Subscribe (FEED) Subscribe (DIGEST) Subscribe (INDEX) Unsubscribe Mail to Listmaster